Om Mie Sommer

Mie Sommer & Daisy

Jeg hedder Mie Sommer, jeg er 34 år og bor i Nr. Nebel på et nedlagt landbrug sammen med min mand og vores tre herlige børn.

Min lyst til at blive hundetræner udsprang sig af, at jeg i 2018 blev hvalpetræner og kasserer i den lokale hundeforening. Det udviklede sig hurtigt til, at jeg gerne ville have noget mere relevant, dybdegående og teoretisk viden om, hvorfor vi gør, som vi gør i vores hundetræning, men også hvordan vi træner på hundens præmisser.

Lidt ligesom både du og jeg lærer bedst på en bestemt måde, hvor vi føler os mest tilpas og trygge – så lærer hunden også bedst, når den er i og får trygge rammer, skabt af os. Det synes jeg, er interessant og er noget, jeg gerne vil give videre.

Derfor startede jeg på Hundeadfærds- og klikkerinstruktør-uddannelsen hos Camilla Fjeldsø i Odense.

Her har jeg blandt andet beskæftiget mig med indlæringspsykologi, ernæring, udvikling, anatomi og en masse andre spændende emner.

Listen over, hvad jeg har været igennem på uddannelsen, kan du læse ved at klikke på dette link. Det åbner en pdf i en ny fane.

Noget af det, jeg finder rigtigt interessant, er spor (schweissspor/nosework), da vind og vejr kan kan få sporet til at hvirvle, flyve om hjørner, blæse til siden osv. og dermed få vores hund til at følge et spor, der for os virker helt hen i hegnet, men som alligevel leder os hen, hvor sporet ender.

Jeg synes i øvrigt, at den fysiske gymnastik (træning) af hunden er fedt, da det skaber god vedligeholdelse af deres kroppe og hjælper dem til at blive mere selvsikre i de omgivelser, de befinder sig i.

Min egen hund hedder Daisy og er brun Labrador, som er alt for nysgerrig og sprængfyldt med energi, men hun er også noget af en kæletrold med utroligt meget kærlighed.
Daisy har været min prøveklud under uddannelsen, og både hun og jeg har lært rigtigt meget om hinanden under forløbet.

Jeg er oprindeligt uddannet landmand med speciale i heste og har altid haft en stor kærlighed til dyr. Derudover elsker jeg at være fysisk aktiv og bruger blandt andet min tid som gymnastikinstruktør i den lokale gymnastikforening, på vandreture og på friluftsliv generelt.

Hvis tiden ikke lige er til at tage på lange ture langt væk, laver min familie og jeg mad over bål og overnatter i vores shelter i baghaven og leger, at vi er et sted langt oppe i de norske fjelde.

Jeg glæder mig til at møde jer!
Bedste hilsner, Mie Sommer