Om Anja Renate Thomsen

Anja

Jeg hedder Anja Renate Thomsen, jeg er 31 år og bor i Lyne på et nedlagt landbrug sammen med min Kæreste og hans 4 børn.

Dyr har altid haft en stor rolle i mit liv både privat og som hundeinstruktør og dyrepasser med speciale i forsøgsdyr.  

Jeg har altid været glad for hunde og arbejdede på Lyne Hundepension i mine unge dage og mange år efter blev jeg interesseret i at træne med hunde og fik lyst til at blive hundeinstruktør, efter jeg havde arbejdet med kadaverhunde i Beredskabsstyrelsen under min værneret.

Efter følgende var jeg i praktik ved Specialdogs Jeanette Larsen hunde psykolog, der lærte mig om hvordan man træner service, bombe og narkohunde mm. en helt ny verden og det var fedt.

Herefter gik jeg i gang med instruktør udd. PAFF – Professionelle Adfærdsbehandlere For Familiedyr. ved Beatrice T. Olesen og jeg må blot konstatere at jeg elsker at arbejde med dyr og tilegne mig ny viden og bruge det man lærer teoretisk, for så at kunne anvende det i praksis. Det er bare SÅ fedt, når det lykkes og alt gå op i en højere enhed og ikke mindst når hund og ejer knækker koden til at samarbejde og skaber en fælles dybere relation og forståelse af hinanden.

Senere blev jeg udd. Dyrepasser med speciale i forsøgsdyr hvor jeg har brugt alt min viden om træning, dagligt uanset om det var til mus/gnaver, grise, køre eller mink mm. og som dyrepasser er jeg altid glad, når jeg kan håndtere dyre blot ved hjælp af hånd tegn, signaler og så stress frit som muligt samtidigt med at dyrene belønnes for den gode adfærd de har lært og udviser. Dette kom mig også til gode da jeg arbejdede på et SPWC i Canada, som er et redningscenter for vilde dyr.

Som instruktør og dyrepasser har jeg beskæftiget mig meget med indlæringspsykologi, træning, anatomi, fysiologi, ernæring, medicinering, blandt mange andre lækre nørdede emner og hvor jeg elsker det.

Min fritid bruger jeg helst sammen med familien og i naturen både over og under vandt, da dykning er noget vi begge går op i. Vigtigst af alt, har vi også lille Basse en 1års sanktbernhard/leonberger han, som er vores et og alt.

Noget af det, jeg finder rigtigt interessant, er spor (schweissspor/nosework), da vind og vejr kan kan få sporet til at hvirvle, flyve om hjørner, blæse til siden osv. og dermed få vores hund til at følge et spor, der for os virker helt hen i hegnet, men som alligevel leder os hen, hvor sporet ender.

Jeg synes i øvrigt, at den fysiske gymnastik (træning) af hunden er fedt, da det skaber god vedligeholdelse af deres kroppe og hjælper dem til at blive mere selvsikre i de omgivelser, de befinder sig i.

Min egen hund hedder Daisy og er brun Labrador, som er alt for nysgerrig og sprængfyldt med energi, men hun er også noget af en kæletrold med utroligt meget kærlighed.
Daisy har været min prøveklud under uddannelsen, og både hun og jeg har lært rigtigt meget om hinanden under forløbet.

Jeg er oprindeligt uddannet landmand med speciale i heste og har altid haft en stor kærlighed til dyr. Derudover elsker jeg at være fysisk aktiv og bruger blandt andet min tid som gymnastikinstruktør i den lokale gymnastikforening, på vandreture og på friluftsliv generelt.

Hvis tiden ikke lige er til at tage på lange ture langt væk, laver min familie og jeg mad over bål og overnatter i vores shelter i baghaven og leger, at vi er et sted langt oppe i de norske fjelde.

Jeg glæder mig til at møde jer!
Bedste hilsner, Anja Renate Thomsen